Livslang dedikation til svømning: Svend Andersen får Ragnhild-prisen

Svend Andersen har siden 1970’erne spillet en central rolle i dansk svømning og inspireret utallige svømmere og instruktører gennem årene.

Af SvømDanmark;

I weekenden blev Svend Andersen hædret med SvømDanmarks Ragnhild-pris for sin mangeårige, enestående indsats i Thyregod Svømmeklub og på landsplan. SvømDanmarks formand, Pia Johansen, overrakte prisen til ham, da hun deltog i Thyregod Svømmeklubs opstartsfest.

Ragnhild-prisen uddeles til personer, klubber eller initiativer, der har gjort en særlig positiv forskel for SvømDanmark eller dens medlemsklubber. Svend Andersen opfylder alle disse kriterier til fulde. Hans indsats har ikke blot været lokal, men også regional og national. Som amtsinstruktør og senere landsinstruktør har han uddannet et utal af nye svømmeinstruktører og bidraget til kvaliteten af svømmeundervisningen på landsplan.

En livslang dedikation til svømning

Svend Andersen har været en uundværlig del af Thyregod Svømmeklub siden 1970’erne. Hans lange og imponerende karriere begyndte, da han sammen med sin familie startede til svømning i Thyregod svømmebad og friluftsbad i 1976. Kort efter blev han hjælpetræner, og i 1979 blev han klubbens formand. Gennem årene har Svend Andersen haft mange roller – som instruktør, bestyrelsesmedlem, amtsinstruktør, landsinstruktør, livredderdommer og overdommer – og hans engagement har været en drivkraft for klubbens udvikling.

Thyregod Svømmeklub indstillede Svend Andersen til Ragnhild-prisen med en rørende beskrivelse af hans bidrag. Klubben fremhævede hans disciplin, humor og seriøsitet, som har gjort hans undervisning både effektiv og sjov for børn og voksne. Svend er kendt for at skabe en legende tilgang til svømningen, hvor børnene hurtigt gør store fremskridt.

Han har altid været klar til at tage del i møder og generalforsamlinger, hvor han bidrog med værdifulde idéer og indspark. Hans åbenlyse passion og dedikation har gjort ham til en rollemodel og en sand ildsjæl i Thyregod Svømmeklub.

En prisværdig indsats på tværs af generationer

I løbet af 1980’erne blev Svend Andersen en central figur i Vejle Amt og senere på nationalt niveau, hvor han uddannede nye instruktører og deltog aktivt i stævner som overdommer. Hans engagement rakte også til livredning, hvor han underviste i over tyve år. I 2023 blev han æresmedlem af Thyregod Svømmeklub som en anerkendelse af hans livslange bidrag.

Svend Andersens passion og engagement har haft en varig indflydelse på mange generationer af svømmere og instruktører. Selvom han stoppede som aktiv instruktør i en alder af 82, er han nu, efter en vellykket knæoperation, klar til at vende tilbage til undervisningen.

Ragnhild-prisen er en velfortjent hæder til en mand, der har viet sit liv til at forbedre og inspirere svømmere og instruktører over hele landet. Svend Andersens historie er en inspirerende påmindelse om, hvordan en enkelt persons dedikation og passion kan gøre en stor forskel for mange mennesker og for en hel sport.

Hvad er Ragnhild-prisen, og hvem kan modtage den?

Ragnhild-prisen er opkaldt efter den legendariske svømmer Ragnhild Hveger. Prisen udgør et anerkendende skulderklap og en påskønnelse til en person, en klub, et hold eller et initiativ, der har gjort en særlig positiv forskel for enten en af disciplinerne i SvømDanmark eller for en eller flere medlemsklubber.

Det kan for eksempel være:

  • En særlig indsats i det daglige virke på klub-, regions- eller landsplan.
  • Et innovativt tiltag på klub-, regions- eller landsplan.
  • En særlig indsats for at skaffe flere medlemmer til vores medlemsklubber.
  • En særlig indsats over en årrække til gavn for miljøet i en af SvømDanmarks discipliner.

11 personer har nu modtaget prisen. Seneste modtager før Svend Andersen var Synnøve Boel.

https://www.svoem.org/Aktuelt/Nyheder/Nyhed/?id=7939&fbclid=IwY2xjawFOu3NleHRuA2FlbQIxMQABHQ6hJuijayisv1M9_OUk1AXn1uX37j-cKbGp8KuFU-xwQ2_YS0EqiTWfPg_aem__1rpj2y_d1pA46ZhC8-DpQ 

Formand, Christian Fridmann, æresmedlem, Svend Andersen og formand, Pia M. Johansen.
Formand, Christian Fridmann, æresmedlem, Svend Andersen og formand, Pia M. Johansen.